..:: You Follow I, I Follow You

Mr & Mrs Chenchen

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Ya Allah, Kau Perelokkanlah Segala Perjalanan Hidup Kami

Thursday, October 29, 2009

Proton Iswara 1.3 vs Honda Civic 2.0

Semalam, sedang asyik aku memandu tiba-tiba sebuah kereta Proton Iswara 1.3 memotong aku dengan sangat laju, berbahaya dan tergesa-gesa. Maybe dia sakit perut nak buang air besar kot. Tak sampai 10 kali aku kelip mata kot, sebuah kereta Honda Civic 2.0 memotong aku dengan sangat laju dan tergesa-gesa juga. Hah, ni sorang lagi sakit perut. Aku terus memandu dengan kelajuan had laju kebangsaan ke destinasi yang dituju.

Sampai di traffic light. Kedua-dua kereta itu ada. Lampu bertukar hijau dan bermula lah acara F1. Kedua-dua kereta itu memecut walaupun masa tu kereta agak banyak. Dari jauh aku boleh nampak Honda Civic 2.0 cuba memotong Proton Iswara 1.3 tetapi Proton Iswara 1.3 macam tak nak bagi peluang Honda Civic 2.0 memotongnya. Dalam hati aku 'ala bengongnya Iswara tu. Keta standard gitu ada hati nak lawan ngn Honda 2.0'.. Memang Iswara itu tak bagi peluang Honda tu potong dia.

Di lorong bertentangan, ada sebuah lori ikan. Hah amik ko, akibat dari tak nak bagi orang potong kereta ko dan ko lak nak potong kereta orang sangat2, kedua-dua kereta itu bergesel sesama sendiri akibat nak elak dari bertembung dengan lori ikan itu.

Masa lalu di tempat kejadian, aku cuma gelak je. Nak kesian? Jauh sekali. Salah sendiri. Sndiri cari pasal sendiri cari sakit. Padan muka. Aku rasa pemandu lain yang perasan gelagat makhluk 2 kereta ini pun sama cam aku. Gelak sakan kot.


p/s : Bawa kereta secara berhemah kalau tak nak rugi..eheheh

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails