..:: You Follow I, I Follow You

Mr & Mrs Chenchen

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Ya Allah, Kau Perelokkanlah Segala Perjalanan Hidup Kami

Saturday, November 13, 2010

Bahasa Rempit Lagi Gedik

Apa tu bahasa rempit lagi gedik? Nak contoh? Nah...

1. Shaye da gumuxs agik!! Mency_nyer!!!~~ [][]
2. Gadering Pamely!!Bezy di Dhapo..Macak Ketupat n Sambal Kacang Mabeles! Huhu Perotku da Belagu Riang..Bile Mo Mamam Nyh!!.... >.< []
3. Diowunk niew jahat..Aq jew yg bek..
4. Lam famly akuwh just call me byla..then fwenz call me b...


Cukup la tu kot kan.. Apa perasaan korang bila baca semua ni? Saya memang cukup pantang dengan bahasa sebegini. Tak kata orang lain la. Anak-anak saudara saya.. Suka sangat nak tulis dengan ejaan yang payah nak paham ni. Kadang2 saya dan IncikSuami sengaja tulis ayat2 camni semata2 nak sindir anak saudara saya. Tapi, gitu la.. Payah.. Diorang ingat bila diorang tulis gitu diorang rasa diorang cool, comel habis  kot. Tolonglah.. Che De (anak2 saudara saya panggil saya) tak suka....

Kalau yang tulis dengan 'short form' tu saya masih boleh terima sebab saya faham jugak la nak baca macam mana.. Walaupun kekadang tergagap jugak...Tapi yang ni macam keterlaluan sangat la.. Che De tak suka tau.. Jangan buat lagi ok.. Kalau tak, tahun depan Che De bagi duit raya 50sen je. Hehehe

p/s : Mungkin sebab saya cikgu kot. Tu yang jadi tak suka pada mereka yang guna ayat rempit gitu...Hehehe.. Kepada yang terasa, saya minta maaf. Saya memang menyampah dengan ayat rempit lagi gedik itu..

4 comments:

An Aspiring Writer said...

mek na, ambe pun dok suka.. susah nak baca, pastu abih cacat perkataan!

better stick to lingua yg sediada sudah.. bahasa teghanu ke kelate ke nogori ke, itupun dah tak abis2 nak study, betul tak? :)

Ross Tina Abdullah said...

hehehe...ala...diorang nak nampak lg comel n manja...tu yg tulis gitu tu...an aspiring writer, wakpe ambe dokleh buka blog deme?

An Aspiring Writer said...

ambe pun dok ahu- dok leh view e? ye weng kut.. kemaring g edit2 layout tu.. tu yg mungkin dia jam sekejap.

cuba lagi!

Lea Dzahir said...

aku pun benci.. tambah2 org yg baya2 kita plak tu.. lg menyampah nak baca..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails