..:: You Follow I, I Follow You

Mr & Mrs Chenchen

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Ya Allah, Kau Perelokkanlah Segala Perjalanan Hidup Kami

Sunday, July 10, 2011

Sengih @Prasekolah II

Sambungan...


CikguRoss : Sotong in English apa class?
Murid : SUNQUICK, teacher..
CikguRoss : Gelak guling2 sampai keluar air mata..ahahaha

CikguRoss : Ok..tapak sulaiman?
Murid : Patrick.. (dengan penuh yakin)
CikguRoss : Aduh laaaa...kuat sungguh pengaruh spongebob..

CikguRoss : Ketam?
Murid : Encik Crab...
CikguRoss : Hish...

CikguRoss : Ni warna apa Najihah? (sambil tunjuk bongkah warna kuning)
Najihah : Ane Agong..
CikguRoss : Agong ke Jagung?
Najihah : Agong la...
(sampai sekarang saya tak tahu dia sebut jagung atau Agong sebab bila saya tunjuk gambar jagung pon dia angguk tunjuk gambar raja pon dia angguk...)

Bukan CikguRoss : Class, bila sir tanya what is your name kamu semua jawab 'my name is_______ sebut nama kamu.. OK?
Murid : Okeeeeeeeeeeeeyyyy...
Sir : What is your name?
Murid : My name is j*** mu noneng... (maaf, agak keterlaluan untuk disiarkan...PM me kalau nak tahu..hehe)
Sir : Terkedu
(harap saya ada jauh dengan mereka..kalau tak memang kena gak anak murid saya tu..)

Azwa : Cikgu hodoh hari ni..
CikguRoss : Haaa..ye ke?
Azwa : Tapi hari ni je.. Hari lain comel je..(nak ambil hati saya balik kot)
CikguRoss : Ye ke? Nape hari ni hodoh?
Azwa : Sebab cikgu dok pakai lipstick...pastu cikgu pakai tudung dok letak kerongsang kat bahu macam semalam..
CikguRoss : Hehehe...Perati je awak ni ye..

CikguRoss : Nape tak siap lagi ni kerja?
Iskandar : Cikgu, kita demam hari ni.. (sambil letak kepala dia atas meja n buat muka sayu)
CikguRoss : Ye ke? Ok kelas, simpan dulu kerja sebab kita nak gi padang..
Iskandar : Kita dok demam doh cikgu...
CikguRoss : Cikgu acah je tadi.. Hehehe.. Siapkan cepat...

Iskandar : Cikguuuu, tangan kita patoh doh...Kita sambung kerja kat rumoh ye cikgu...(sambil menangis)
CikguRoss : Haaa, patoh? Gi spital nak? (buat2 kelam kabut)
Iskandar : Eh bukan bukan.. Jari kita je patoh...Dok payah la gi spital..(nangis lagi)
CikguRoss : Ye ke? Meh cikgu tengok.. Ikmal, gi ambik gunting jab..
Iskandar : Cikgu nak buat apa? (dah berhenti menangis)
CikguRoss : Nak potong jari la..Kalau jari patah memang kena potong. Kalau tak, habis satu tangan patah nanti..
Iskandar : Kita rasa tangan kita dah baik la cikgu... (terus sambung buat latihan)
(Beliau adalah pelakon prasekolah terhebat pernah saya jumpa...)

Itu je yang saya ingat setakat ini.. Nanti akan tulis lagi..:))

p/s : Dah nama pun budak2....:)

3 comments:

marinahunny said...

hahahahahaa gelak2 smpai bergolek....lawak ngat anak murid..

An Aspiring Writer said...

hahahahah! mesti hati berbunga je kan waktu ngajo budak2? happy je okk? kelaka!!

Sufia Mahzan said...

Adoi..gelaklah budak-budak ni

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails